Pau Avellaneda planteja ‘Una nova mobilitat per una nova ciutat’

La xerrada ‘Una nova mobilitat per una nova ciutat’, a càrrec del geògraf urbanista Pau Avellaneda, va aplegar més de 50 persones a la plaça de la Vila de Barberà del Vallès. A l’acte, coorganitzat per Barberà Respira i Veus Barberà el diumenge 26 de setembre en el marc de la Mostra d’Entitats de la ciutat, Avellaneda va explicar com el disseny de l’espai públic condiciona les relacions socials.

«Vivim en una societat molt motoritzada, però podem fer una redistribució de l’espai públic i repensar vies com la carretera de Barcelona», va exposar Avellaneda, membre impulsor de la plataforma sabadellenca PEUS, dedicada a la promoció de l’urbanisme sostenible.

«A Sant Quirze, que té certes similituds amb Barberà, han aconseguit que el centre urbà sigui més passejable i pedalable. I això afavoreix les relacions socials», va continuar.

De fet, Avellaneda va subratllar que «centres urbans com el de Barberà és el que volen reproduir les grans superfícies comercials: carrers amb botigues, bars i gent». «L’avantatge dels centres comercials és que els seus carrers són sense cotxes perquè l’has hagut de deixar fora», va afegir.

Els dirigents municipals tenen un paper clau en aquest procés. «Els polítics han de ser valents. Les millores de l’espai públic, si s’expliquen bé, també donen vots. A Pontevedra va entrar un nou govern municipal al 1999 que de seguida va prendre decisions per fer una ciutat més caminable. Des de llavors han guanyat totes les eleccions», va destacar.

También te podría gustar...