Barberà Respira, contra el Quart Cinturó (i la Via Interpolar)

Barberà Respira es sumarà aquest diumenge, 26 de febrer, a la manifestació que tindrà lloc a la plaça de la Creu Alta de Sabadell a les 12.00 hores contra el Quart Cinturó. La plataforma ha convocat a les 11.00 hores a l’estació de Renfe de Barberà del Vallès per anar en tren a la concentració.

Com exposa el manifest de la convocatòria, a Barberà Respira defensem que “aquest és un projecte que es deu a un model de país ja obsolet que no respon ni a la situació d’emergència climàtica que vivim ni als interessos de les nostres viles i ciutats ni de la seva gent”.

El Quart Cinturó es va dissenyar als anys 60 amb l’objectiu de connectar Vilafranca del Penedès i Mataró passant per ciutats com Abrera, Terrassa, Sabadell i Granollers. El passat gener, ERC, PSC, Junts, Ciutadans, PP i Vox van votar al Parlament de Catalunya impulsar el tram entre Sabadell i Terrassa, també conegut com a Ronda Nord o Ronda del Vallès.

Corredor verd entre el Parc Central i la Biblioteca de Barberà del Vallès, espai que destruiria la Via Interpolar.

El Quart Cinturó no és un traçat aïllat. La seva construcció ampliaria la xarxa viària de circumval·lació de Barcelona i podria activar altres projectes com la Via Interpolar, que suposaria destruir el corredor verd que ara disfrutem entre el Parc Central i La Romànica i generar una nova barrera de trànsit, soroll i contaminació al mig del nucli urbà de Barberà del Vallès.

También te podría gustar...